Kun je Twitter-accounts samenvoegen?

Als je meerdere accounts op Twitter hebt, bijvoorbeeld na een bedrijfsovername, of voor twee verschillende merken, kan het nuttiger zijn om je inspanningen te verminderen door de accounts te combineren, zodat je al je volgers met één tweet kunt bereiken. Vanaf januari 2013 behandelt het Twitter-systeem elk account volledig afzonderlijk, wat betekent dat het geen manier biedt om meerdere accounts samen te voegen. Het is ook onmogelijk om gegevens van het ene naar het andere account te kopiëren. De enige oplossing is om handmatig te vragen dat uw volgers op het ene account u op het andere account volgen.

 

Meerdere Twitter accounts

Je mag meerdere Twitter accounts hebben zolang je de algemene voorwaarden voor elk account volgt. Een belangrijk punt om op te letten, is dat u volgers niet misleidt over wie het account beheert. Je kunt bijvoorbeeld geen persoonlijk account hebben en vervolgens een tweede account dat ten onrechte voor iemand anders lijkt te zijn. Je kunt zich bij slechts één account tegelijk aanmelden in dezelfde webbrowser, maar je kunt meerdere accounts tegelijkertijd gebruiken met twee verschillende webbrowsers of sommige toepassingen van derden. Je moet elk account koppelen aan een afzonderlijk e-mailadres.

 

Data migratie

Twitter staat geen geautomatiseerde gegevensmigratie van het ene account naar het andere toe. Het is begrijpelijk dat je mensen die het ene account volgen niet automatisch kunt dwingen een ander account te volgen. Je kunt echter ook niet kopiëren naar de lijst met mensen die u volgt op het ene account en hen automatisch volgen op een ander account. Evenzo kun je niet automatisch tweets nemen die je op het ene account hebt gemaakt en ze als tweets toevoegen, nieuw of oud, aan het andere account.

 

Een manier om minder volgers te verliezen bij het samenvoegen

Als je de effecten van het samenvoegen van twee accounts wilt bevorderen, moedig je gebruikers op het ene account aan om je op het andere account te volgen. Je kunt dit eenvoudig doen door tweets te posten met de gegevens van jouw andere account; je zou een deadline kunnen opgeven voor wanneer je stopt met het gebruik van het eerste account. Denk goed na wanneer je beslist wanneer en hoe vaak je dergelijke tweets wilt posten. Je moet het verzoek zo vaak plaatsen dat mensen die niet op Twitter kijken, constant een goede kans hebben om het te zien, en er rekening mee houden dat mensen in verschillende tijdzones of met verschillende dagelijkse schema’s de neiging hebben Twitter op verschillende tijdstippen te controleren. Plaats het verzoek echter niet te vaak, omdat het sommige gebruikers die het bericht herhaaldelijk zien zou kunnen irriteren.

 

Inactief of deactiveren Twitter account

Als je tevreden bent dat je zoveel mogelijk volgers hebt gekregen om je te volgen op het nieuwe account, moet je beslissen of je het oude account inactief wilt laten of het wilt deactiveren. Inactief betekent gewoon dat je er geen berichten meer op plaatst. Als je voor deze optie kiest, kun je overwegen het account af en toe te controleren om te zien of je DM berichten of antwoorden hebt van mensen die niet weten dat het account gestopt is. Gedeactiveerd betekent dat je het account formeel hebt gesloten. Je doet dit door je aan te melden bij de Twitter-site en te klikken op ‘Accountinstellingen’ en vervolgens op ‘Mijn account deactiveren’. Je moet dan bevestigen dat je het account echt wilt sluiten en jouw wachtwoord opgeven. Hierna heb je 30 dagen om van gedachten te veranderen voordat het account permanent wordt verwijderd. Op dit punt zal Twitter het account behandelen alsof het nooit heeft bestaan, hoewel sommige oude tweets nog steeds in zoekmachines kunnen verschijnen.

 

Alternatief voor het samenvoegen van twee Twitter accounts

Met handige tools zoals IFTTT kan je ervoor zorgen dat berichten geplaatst op het eerste Twitter kanaal automatisch worden doorgeplaatst op het tweede Twitter kanaal. Hiermee hoef je het account niet te sluiten maar zou je er een andere draai aan kunnen geven. Bijvoorbeeld voor een specifieke doelgroep kunnen gaan gebruiken binnen jouw klantenbestand.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Social Media Scan

Lukt het je maar niet om veel volgers te krijgen op social media? Of lukt het niet om meer omzet te genereren met social media? Doe dan de gratis social media scan. Binnen 24 uur weet je wat je fout doet.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This