Leuke acties voor schoonheidssalons

De meeste schoonheidssalons organiseren meerdere keren per jaar een leuke actie. Denk aan de feestdagen, zomeracties of last minute deals. Toch is het soms lastig om continu met leuke en creatieve acties te komen. Daarom hieronder een aantal suggesties voor een leuke actie in je schoonheidssalon.

 

Lokale inspiratie voor een leuke actie

Elk dorp of stad organiseert regelmatig festiviteiten. Dit kan de lokale kermis, een buurtfeest of braderie zijn. Probeer hierop in te spelen. Voor de kermis kan je je richten op de jeugd. Zorg dat je het mooiste meisje van de kermis bent en laat je vandaag opmaken door een visagist. Wanneer er braderie is kan je nieuwe klanten werven door passanten producten aan te bieden, gratis een touch-up aan te bieden of klanten met hun tanden te bleken. Voor een buurtfeest kan je aanbieden om in stijl naar het buurtfeest te gaan met nieuwe nagels, make-up en misschien een prachtig kapsel. Hiervoor kan je ook samenwerken met de lokale kapper.

 

Pak groot uit rond de belangrijke feestdagen

De samenwerking met de kapper is ook voor meerdere momenten een optie. Zeker rond de kerst willen mensen er extra goed uit zien. Waarom werk je niet samen met de kapper om een totaalpakket aan te bieden. Als je je haar laat doen in de kapsalon kan je met extra korting ook je nagels en wimpers laten doen bij de schoonheidssalon. Met Kerst zie je dat er ook meer foto’s worden gemaakt voor kerstkaarten. Misschien kan je hierbij ook een fotograaf betrekken. Hoe groter de groep van ondernemers hoe groter het bereik van jullie pakket aanbieding.

 

Leuke acties met minder bekende dagen

Op de kalender kent iedereen de feestdagen wel maar er zijn ook leuke acties te bedenken rond minder bekende dagen. Zo heb je bijvoorbeeld zussendag, biedt op deze dag een korting als 2 zussen samen naar jouw schoonheidssalon komen. Of denk eens aan secretaressedag. Managers geven vaak een bloemetje maar misschien kan je ze overtuigen eens wat leukers te geven zoals een behandeling in jouw schoonheidssalon.

 

Product van de maand

Voor veel schoonheidssalons staan de behandelingen centraal maar het snelste geld verdien je met de verkoop van producten. Creëer dus ook leuke acties rond de producten die je verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Product van de maand’ actie.

 

Leuke actie voor een vollere agenda

Er zijn altijd wel dagen dat je minder klanten over de vloer krijgt. Misschien de maandagochtend. Biedt nieuwe klanten de mogelijkheid om kennis te maken met jouw schoonheidssalon op de maandagochtend tegen een lager tarief. Op die manier verdien je ook op de minder drukke dagen en is het een leuke actie voor nieuwe klanten om eens binnen te stappen in jouw schoonheidssalon.

 

Verjaardagsactie in jouw schoonheidssalon

Op je verjaardag wil je er altijd op je mooist uitzien en daarom gaan veel vrouwen voor hun verjaardag naar de kapper, zonnebank en wellicht de schoonheidssalon. Stimuleer je klanten om te komen in de week voor hun verjaardag en biedt ze een klein presentje aan. Stuur ze een persoonlijke uitnodiging, dat zullen ze waarderen. Voor het werven van nieuwe klanten kan je ook een doorlopende verjaardagskorting introduceren. Iedereen die een week voor zijn verjaardag komt ontvangt een speciaal tarief of een gratis extra behandeling.

 

Studentenkorting in jouw schoonheidssalon

Zit jouw schoonheidssalon in de buurt van een school? Dan is dat een grote kans. Biedt studenten een speciaal tarief wanneer ze hun studentenpas laten zien. Deze studentes kunnen vaak ook overdag en dat kan je wellicht mooi combineren met de rustige maandagochtend. Voor alle studenten die op maandag in de salon komen geldt een kortingstarief van 20%.

 

Leuke social media actie voor jouw schoonheidssalon

Social Media heeft een enorm bereik en dat is gunstig voor het werven van nieuwe klanten voor jouw salon. Klanten die inchecken in jouw salon, een review schrijven over jouw salon of een selfie maken in jouw salon en je salon taggen worden beloond met een kortingsvoucher. Deze voucher stuur je zelf toe aan klanten via een berichtje of per email.

 

Wie het snelst is heeft prijs

Als je merkt dat je agenda niet vol genoeg loopt of je producten verkoop achterblijft dan kan je ervoor kiezen om een kleine wedstrijd te organiseren. De eerste 10 klanten die een afspraak maken in januari krijgen 25% korting. Of, de eerste 5 klanten die dit product aanschaffen betalen geen € 59 maar slechts € 30. Zorg er wel voor dat je de actie limiteert in tijd. Dit om te voorkomen dat men het niet koopt vanwege de actie maar er zomaar tegenaan loopt dat ze korting krijgen.

Met deze leuke acties kan je extra klanten naar je schoonheidssalon trekken.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This