Emailadressen verzamelen voor hotelmarketing

Email marketing biedt hotels de kans om meer omzet te realiseren. Hiervoor is het echter noodzakelijk dat je wel over emailadressen beschikt Daarom laat ik je zien hoe je emailadressen kan verzamelen als hotel om daar later weer nieuwe boekingen uit te halen.

Om meer emailadressen te verzamelen en jouw emaildatabase te laten groeien laat ik je 5 tips zien. Deze emailadressen kan je vervolgens gebruiken voor de email marketing strategie voor hotels.

 

#1 Emailadressen uitvragen in jouw hotel

Wanneer iemand incheckt in jouw hotel is dat een moment om de gegevens te controleren en daarbij ook om het emailadres te controleren. Doe dit bij elke check-in. Zeker ook wanneer de boeking via een online boekingsplatform is binnengekomen. In sommige gevallen is het opgegeven namelijk een tijdelijk emailadres dat na 30 dagen komt te vervallen.

Op deze manier kan jij voortaan rechtstreeks communiceren met potentiële klanten en dit vergroot de kans op een rechtstreekse boeking via jouw eigen website. Dit bespaart je daarmee de kosten die je moet betalen aan het online boekingsplatform.

 

#2 Verzamel emailadressen op elke locatie in jouw hotel

In jouw hotel komen wellicht ook gasten die alleen in jouw restaurant komen eten en er niet verblijven. Of om gebruik te maken van de spa faciliteiten. Op elke locatie heb je de mogelijkheid om emailadressen te verzamelen. Je kan hier simpelweg om vragen of een box bij de ingang neerzetten waar mensen hun emailadres in kunnen achterlaten om kans te maken op een gratis overnachting in jouw hotel.

 

#3 Emailadressen verzamelen via jouw website

Ook de bezoekers van jouw website kan je verzoeken om hun emailadres achter te laten. Dit kan je doen via een formulier op jouw website. Hoe je dit aankleed is heel erg belangrijk want niemand zit te wachten op een nieuwsbrief van een hotel. Maar kortingen of waardevolle tips over de regio zijn het misschien wel waard om je emailadres voor achter te laten.

 

#4 Biedt waardevolle content in ruil voor een emailadres

Weinig hotels doen aan leadgeneratie terwijl dit een goede manier is om jouw emaildatabase te laten groeien. Zo kan je meer emailadressen verzamelen en daar op een later moment je omzet mee te laten groeien.

Deze vorm van leadgeneratie wordt vaak toegepast binnen B2B marketing. Voor zakelijke reizigers, bezoekers van conferenties en toeristen kan je deze online marketing strategie inzetten. De inhoud van de content bepaald op welke doelgroep je je als hotel richt.

Biedt toeristen een reisgids aan met alle activiteiten uit de stad. Voor zakelijke reizigers kan je ze content bieden over veilig werken in een hotel of misschien goede locaties voor zakelijke besprekingen.

Om bezoekers naar deze leadgeneratie content te sturen kan je heel goed social media inzetten. Dit kan zowel social media marketing voor hotels zijn om de volgers van jouw social media kanalen te bereiken maar ook social media adverteren voor hotels om nieuwe doelgroepen te bereiken.

 

#5 Gratis wifi via het emailadres

Een andere manier is om gratis wifi aan te bieden in jouw hotel. De enige voorwaarden is dat je hiervoor jouw emailadres opgeeft. Op dit emailadres ontvangt de hotelgast vervolgens het wachtwoord om zo gebruik te maken van de wifi. Zorg er uiteraard wel voor dat je hiermee voldoet aan de AVG regelgeving.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan

Meer omzet genereren met jouw website? Doe de online marketing scan en ontvang binnen 24 uur een concreet optimalisatie plan.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This