Meer omzet voor jouw restaurant in de zomermaanden

In de zomerperiode zal je waarschijnlijk zien dat het drukker is in jouw restaurant dan in de winter. Daar ben je blij mee, maar je wilt natuurlijk altijd meer omzet voor jouw restaurant. Daarom 3 leuke ideeën om meer omzet te realiseren voor jouw restaurant in de zomermaanden.

 

#1 Meer restaurant omzet door limonade verkoop

Het is een beeld dat vaak naar voren wordt gehaald in films; het verkopen van limonade langs de weg. Dat is een mooi idee maar ook een lucratief idee. Op warme dagen is een verkoelend drankje vaak zeer welkom.

Zit je op een drukke locatie? Dan kan je aan voorbijgaand publiek een verfrissend glas limonade aan te bieden. Juist op dagen dat het rustiger is kan dit zorgen voor wat extra omzet. Zeker wanneer je het drankje kan upsellen naar een maaltijd.

 

#2 Als het echt heet is

Wanneer het echt heet is dan is een drankje soms niet genoeg. IJsjes zijn dan favoriet. Ook dit kan je uiteraard aanbieden. Zorg dat je opvalt aan de voorkant van je restaurant en verkoop ijsjes aan het publiek.

Misschien kan je er ook voor kiezen om promotiepersoneel in te zetten met een koelbox rond de nek om ijsjes te verkopen aan winkelend publiek. Uiteraard met een duidelijke uitstraling van het restaurant. Geef bij elk verkocht ijsje een coupon voor een gratis drankje bij een maaltijd wanneer ze binnen een week komen eten. Zo ben je op een leuke en effectieve manier bezig met restaurant marketing.

 

#3 Organiseer een BBQ

Heb je een terras tot je beschikking? Dan zit deze waarschijnlijk vaak vol in de zomermaanden. Maar er blijven altijd rustige dagen. Organiseer op een traditionele rustige dag een all you can eat BBQ.

Richt jouw terras gezellig in en zorg dat de BBQ’s een centrale rol innemen. Gasten kunnen reserveren in jouw restaurant voor deze gezellige terras BBQ. Je kan ervoor kiezen om één prijs te hanteren voor een all you can eat BBQ inclusief of exclusief drank. Die keuze is aan jou.

Om het echt gezellig te maken zorg je voor de juiste aankleding, maar ook voor de juiste sfeer en muziek. Live muziek zou het erg goed doen.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This