Meer Reserveringen In Jouw Restaurant

Meer reserveringen in jouw restaurant is een manier om jouw omzet te verhogen. Prettig natuurlijk maar hoe pak je dit aan? Ik zet voor jou 5 ideeën voor meer reserveringen op een rij.

 

#1 Meer reserveringen door een thema avond te organiseren

Een thema avond spreekt vaak een grote groep mensen aan. Welke mensen dit zijn hangt natuurlijk af van het thema maar het kan zorgen voor meer reserveringen in jouw restaurant. Het fijne is dat een thema avond op allerlei manieren kan plaatsvinden in jouw restaurant.

Het kan het verkleden van jouw personeel zijn maar ook het verkleden van de gasten in jouw restaurant. Je kan zover gaan als je zelf wilt. Enkele voorbeelden van een thema avond in jouw restaurant:

  • Casino avond. Zorg voor een blackjack en roulette tafel. Mensen spelen met nep fiches want met echt geld spelen is verboden.
  • Rolschaats avond. Zet jouw serveersters op rolschaatsen. Essentieel is natuurlijk wel dat ze tafels kunnen bedienen met rolschaatsen aan.
  • Middeleeuwse avond. Laat het personeel verkleden in Middeleeuwse klederdracht. Het menu uiteraard aanpassen op eten uit die tijd en ook de manier van opdienen.
  • Italiaanse avond. Serveer deze avond exclusief Italiaanse gerechten. Pas ook de kleding aan op het thema. Dit kan je overigens ook doen met andere landen. Wellicht leuk te combineren met actualiteiten uit het nieuws.
  • Asperge avond. Serveer een driegangenmenu bestaande uit enkel gerechten waar asperges in verwerkt zijn. Uiteraard ook toe te passen met andere ingrediënten die populair zijn in dit seizoen.
  • Terug in de tijd avond. Kies bijvoorbeeld voor de jaren ‘70 en laat je personeel verkleden als artiesten uit die tijd. Misschien ook een leuke coverband inhuren?
  • Onesie avond. Laat alle gasten die die avond komen gekleed gaan in een comfortabele onesie. Het beperkt misschien jouw doelgroep maar trekt ook nieuwe gasten aan om kennis te maken met jouw restaurant. Daarnaast kan dit ook opgepikt worden door de lokale media.

Uiteraard kan je hier ook diverse variaties op loslaten. Zo hoeft het geen asperge avond te zijn, maar kan je ook een ander product centraal zetten. Wil je de abrikoos de held van de avond maken? Of liever carpaccio? Het kan allemaal. Hoe je restaurant marketing vorm geeft moet natuurlijk wel passen bij jouw restaurant. Dit helpt ook bij het vergroten van het aantal reserveringen.

 

#2 Organiseer een wijnproeverij

Mensen houden van wijn. Daar kan je als restaurant gebruik van maken. Organiseer een wijnproeverij. Mensen vinden dit fantastisch. Serveer tussendoor enkele goed passende maaltijden. Een leuke manier om wat extra reserveringen voor jouw restaurant te realiseren op minder drukke avonden.

 

#3 High beer om ‘s middags meer reserveringen te realiseren

In de middag is jouw restaurant misschien wat onderbezet qua reserveringen. Dan kan je een high beer, of high wine, organiseren. Het trekt extra gasten naar jouw restaurant die in de late middag genieten van een heerlijke high beer. Het voordeel om dit wat later op de dag te doen is dat je zo misschien ook wat gasten kan verleiden om een hapje te blijven eten.

 

#4 Een workshop in het restaurant

Zelf leren complexe gerechten te bereiden is momenteel populair. Jij hebt in jouw restaurant veel kennis. Deze kennis kan je met ze delen door een workshop op te zetten. De workshop laten de gasten zelf leren om een complex gerecht te bereiden of een bepaalde kooktechniek. Hiervoor zijn mensen zeker bereid te betalen. Uiteraard mogen de gasten nadien zelf het gerecht oppeuzelen.

 

#5 Email marketing voor restaurants

Een van de krachtigste online kanalen die er is is email marketing. Het is de meest converterende marketingkanaal. Het lastigste is echter, hoe kom ik aan emailadressen van mijn gasten?

Natuurlijk kun je deze verzamelen bij de online reserveringen maar je kan meer doen dan dit. Iets heel simpels is het plaatsen van een vissenkom bij de uitgang van jouw restaurant. Hier kunnen mensen hun emailadres in achterlaten. Om dit te stimuleren maken ze kans op een gratis dessert bij hun volgende bezoek aan jouw restaurant. Emailadressen verzamelen voor jouw restaurant is erg belangrijk om de kans op toekomstige omzet te vergroten.

 

Nog meer reserveringen in jouw restaurant

Met bovenstaande manieren kan je zorgen voor extra reserveringen in jouw restaurant. Het is belangrijk dat die mensen een geweldige avond hebben zodat ze nog een keer terugkomen. Restaurant marketing vereist namelijk meerdere bezoeken om een trouwe klant te ontwikkelen. Lees in dit artikel hoe je een trouwe gastenkring opbouwt voor jouw restaurant.

Ook online marketing is een mogelijkheid voor restaurants om meer reserveringen in jouw restaurant te krijgen. Dit kan via verschillende manieren zoals social media adverteren, lokale SEO voor restaurants of guerilla marketing voor restaurants.

 

Hulp nodig bij het vergroten van het aantal reserveringen?

Bij Marketing Outlaws denken we graag mee met onze klanten. Het doel is daarbij duidelijk, meer winst, meer omzet of meer reserveringen. Dit is waar wij goed in zijn. Onze ervaring en kennis delen we graag met restaurants die echt willen groeien. Ben jij er daar een van? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This