8 restaurant marketing tips

Wil je meer gasten naar jouw restaurant trekken dan heb je vele mogelijkheden. Toch wordt er slechts zelden echt aan restaurant marketing gedaan. Vaak is het slechts een losse plaatsing van een bericht op social media. Iedereen doet dit en dus is het niet genoeg. Goede restaurant marketing heeft iets extra’s nodig.

Wil je echt meer gasten naar jouw restaurant trekken? Wees dan creatief in jouw restaurant marketing.

 

Echt meer gasten door restaurant marketing

Wanneer je echt meer gasten in jouw restaurant wilt verwelkomen dan moet je een extra stap zetten. Stop met de advertentie in het huis-aan-huis-krantje, stop met het plaatsen van berichten op Facebook en stop met flyeren in de buurt.

Ik laat je 8 eenvoudige restaurant marketing tips zien waarmee je wel meer gasten naar jouw restaurant trekt.

 

#1 Professionele fotografie

Beleving is alles. In jouw restaurant maar ook op social media. Gebruik geen foto’s die je maakt met jouw iPhone maar kies voor een professionele fotograaf. Kijk de advertenties van de McDonalds er maar op na. Zij brengen hun producten op smakelijke wijze in beeld. Dat kost geld en tijd maar wanneer een groot bedrijf daar zo hard mee aan de slag gaat dan weet je dat het werkt.

Die foto’s hoeven helemaal niet duur te zijn. Met professionele apparatuur kom je al een heel eind. Gebruik je creatieve brein om echt wat bijzonders van elke foto te maken. Het voordeel? Je kan de foto’s wel 2 a 3 jaar gebruiken. Dus uiteindelijk verdient het zichzelf zeker terug.

 

#2 Lokale SEO voor restaurants

De meeste gasten vinden hun nieuwe restaurants op het internet. Online marketing speelt dus een grote rol in het aantrekken van nieuwe gasten. Daarom is het belangrijk dat je gevonden wordt op het internet.

Met lokale SEO kan je voor je restaurant echt het verschil maken. Daarom moet lokale SEO onderdeel zijn van elk restaurant marketing plan.

 

#3 Review Marketing voor restaurants

Gevonden worden doe je met lokale SEO maar bezocht worden doe je door de reviews op het internet. Reviewmarketing is extreem belangrijk voor restaurant marketing. Het is namelijk de manier om te zien of je een geslaagde avond tegemoet gaat in een nieuw restaurant of niet.

Het restaurant kan wel zeggen dat ze geweldig zijn maar wanneer eerdere gasten dit vertellen is dit vele malen geloofwaardiger. Beantwoord dus elke review, of die goed of slecht is.

 

#4 Social Media Marketing voor restaurants

Waar het vaak mis gaat op social media is de kwaliteit van de berichten die geplaatst worden. Commerciële verhaaltjes? Dat gaat niet werken. Dat is namelijk niet wat mensen verwachten.

Zorg dat je content inzet waar mensen honger van krijgen. Het water moet ze letterlijk in de mond lopen. Ze moeten zin krijgen in een gezellige avond vol aangename verrassingen in jouw restaurant. Mooie foto’s van lekker eten en geweldige video’s die de beleving van een avondje in jouw restaurant benadrukken.

Content marketing dus.

Social media marketing helpt je namelijk om van volgers trouwe klanten te maken. En elk bericht dat je plaatst moet een gevoel losmaken. Dus niet zomaar even snel een berichtje plaatsen maar er echt over nadenken.

Kies ook zorgvuldig jouw social media kanaal uit. Facebook en Instagram zijn zeer interessante social media platforms voor restaurant marketing. Twitter is dit zeker niet. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je Twitter goed inzet het je slechts 0,1% aan nieuwe klanten oplevert. Dit is gewoon de tijd en moeite niet waard.

 

#5 De ongekende mogelijkheden van Pinterest

Iets waar niemand nog over spreekt maar wat zeker succesvol kan zijn is Pinterest. Pinterest is een manier om mensen te inspireren. Je kan hier een (mood)bord maken vol met geweldige gerechten maar ik denk niet dat dit de juiste route is. Probeer het overigens gerust uit, het kost weinig tijd en is gratis.

Waar wel kansen liggen op Pinterest is in het maken van een Pinterest bord over jouw stad/dorp/regio. Dit is namelijk erg aantrekkelijk voor toeristen. Plaats op dit bord alle interessante informatie voor toeristen.

Denk aan hotels, bezienswaardigheden, theaters, restaurants. De basisinformatie die elke toerist zoekt. Is jouw bord een succes dan is er een grote kans dat toeristen jouw restaurant sneller gaan bezoeken.

 

#6 Toeristen trekken naar jouw restaurant

Een andere manier om meer toeristen naar jouw restaurant te trekken is door gebruik te maken van populaire toeristen websites. Denk bijvoorbeeld aan de restaurants die Airbnb vermeld. Hier moet jouw restaurant tussen staan.

Maar ook tripadvisor, Google Maps, Yelp en TheFork.nl zijn zeer interessant in restaurant marketing.

 

#7 Meer gasten trekken door samenwerking

Een avondje uit voor bijvoorbeeld een groep vriendinnen bevat vaak ook een bezoek aan een restaurant. Gevolgd door een bezoek aan het theater, museum of de bioscoop. Vaak reserveren mensen hier online kaarten voor.

Hoe mooi zou het zijn als mensen die bij een bezoek aan het theater bij jou in de buurt altijd een bezoek brengen aan jouw restaurant. Probeer daarom een samenwerking op te zetten met lokale bioscopen of theaters. Op de bedankpagina van de reservering zou het mooi zijn als ze direct een aanbieding zien om bij jou te komen eten.

Dit is nu echt een vorm van restaurant marketing.

 

#8 Influencer marketing voor jouw restaurant

Influencers zijn enorm belangrijk op social media vandaag de dag. Ze vertegenwoordigen een enorm bereik maar niet alleen dat. Ze zijn hebben ook enorm veel invloed. Het voordeel voor jou is dat er enorm veel foodies zijn. En die zijn erg interessant voor restaurant marketing.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This