Kansen voor restaurants in online marketing

Restaurant marketing is essentieel voor een succesvol restaurant. Vaak wordt er dan gedacht aan offline marketing maar juist voor restaurants is online marketing een enorme kans.

Daarom geef ik je kort een aantal tips om jouw restaurant op de voorgrond te plaatsen aan de hand van online marketing.

 

#1 Online marketing begint bij het restaurant zelf

Bij online marketing denk je misschien meteen aan online adverteren via social media en Google Adwords. Dat is zeker een optie maar begin eerst eens bij de website van jouw restaurant.

Je kan er namelijk nog zoveel bezoekers heen sturen als ze niet reserveren dan heb je er weinig aan. Behalve een grote kostenpost natuurlijk. Zorg daarom dat je op jouw website online kunt reserveren.

 

#2 Lokale SEO het hart van online marketing voor restaurants

Beter gevonden worden op Google in jouw regio kan zorgen voor een grotere toestroom aan gasten in jouw restaurant. Dit hoeft niet eens heel ingewikkeld te zijn. Lokale SEO kan bestaan uit een aantal kleine updates die je voor elkaar brengt.

Bekijk onze tips voor lokale SEO voor restaurants.

 

#3 Je menukaart online delen

Het valt binnen lokale SEO maar het wordt nog maar zelden toegepast. Binnen Google Mijn Bedrijf kan je veel informatie kwijt over jouw restaurant. Vul dit dan ook zoveel mogelijk in. Vergeet hierbij geen link op te nemen naar jouw menu.

Deel naast die link ook de gerechten van jouw menukaart in jouw Google Mijn Bedrijf account. En vergeet zeker de link voor het maken van een reservering niet.

 

#4 Reviews zijn enorm belangrijk voor restaurants

Recent onderzoek heeft aangetoond dat online reviews een grote rol spelen in de keuze voor een restaurant. Probeer daarom altijd te zorgen voor vele nieuwe reviews die overwegend positief zijn.

Reageer ook altijd op zowel negatieve als positieve reviews.

 

#5 Social Media voor restaurants

Een plek waar veel mensen inspiratie vinden is op social media. Het helpt jouw restaurant om op de voorgrond te treden. Verwacht echter niet dat als je een social media bericht plaatst dat je meteen 10 nieuwe reserveringen binnenkrijgt. Zo werkt het helaas niet.

Social media maakt mensen echter wel bewust van jouw restaurant en het liefst van de geweldige beleving die jouw restaurant biedt. Film en deel dus die beleving regelmatig in de vorm van bijvoorbeeld spectaculaire gerechten.

 

#6 Influencer marketing voor restaurants

Je hebt vast wel gehoord van influencer marketing maar heb je het ook al ingezet? Er zijn juist voor restaurants geweldige mogelijkheden om meer reserveringen voor jouw restaurant te ontvangen.

Bekijk hier geweldige ideeën voor influencer marketing speciaal voor restaurants.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This