Meer impact op Instagram maken

Zit je met jouw bedrijf op Instagram? Of overweeg je op Instagram te gaan? Dat kan ik best begrijpen. Instagram Marketing is momenteel erg populair. En dat is niet gek ook, er zitten 1 miljard mensen op Instagram. Een enorm bereik dus.

Daarom geef ik jou 5 tips om meer reacties te krijgen op Instagram.

  1. Fotokwaliteit
  2. Wees consistent
  3. Word vaker gevonden
  4. Blijf content testen
  5. De teksten bij jouw foto

 

Instagram Marketing

De vraag ik die ik vaak van klanten krijg is hoe ze meer volgers op Instagram krijgen. En ik moet je helaas teleurstellen. Het is de verkeerde vraag om te stellen. Wat heb je aan volgers die niet reageren?

Instagram draait net als andere social media om contact met jouw volgers. De vraag die je moet stellen is hoe krijg ik meer reacties op mijn Instagram posts. Bijkomend voordeel; met meer reacties wordt je vaker getoond aan gebruikers en zo krijg je vanzelf meer volgers.

 

5 tips voor meer reacties op Instagram

Het vergroten van het aantal reacties op Instagram heet in marketingtermen het vergroten van de engagement. Hiervoor heb ik 5 tips voor je opgesteld waarmee je de engagement op jouw Instagram berichten kan vergroten.

 

#1 Fotokwaliteit

Bewerk jouw foto’s om de kwaliteit te verhogen en zo meer mensen aan te spreken. Instagram is immers een visueel social media kanaal.

 

#2 Wees consistent

Zorg dat je volgers weten waar ze aan toe zijn. Wees daarom consistent. Deel regelmatig content en blijf binnen jouw niche onderwerp communiceren.

 

#3 Word vaker gevonden

Hashtags zijn er om berichten over een onderwerp te groeperen. Gebruik hiervoor dus duidelijke en goede hashtags. De ene hashtag is populairder dan de andere. Zorg dat je in elke post meerdere populaire maar ook minder populaire hashtags gebruikt. Zo heb je snel veel bereik maar ook op de lange termijn een continu stroom aan nieuwe bezoekers.

 

#4 Blijf content testen

Zorg dat je goed onderzoekt welke content het goed doet en welke niet. Probeer daarom ook nieuwe dingen uit die relevant zijn voor jouw volgers. Doet dit het goed, dan ga je het vaker doen. Valt het tegen dan weet je dat je dat soort content beter achterwege kan laten.

 

#5 De teksten bij jouw foto

Hoewel Instagram een visueel social media kanaal is betekent dit niet dat je geen tekst moet gebruiken. Integendeel. Je kan geen link opnemen naar een landingspagina dus deel jouw verhaal bij de foto.

Een lang verhaal is niet erg. 300 woorden wordt vrij snel gelezen, maar presentatie is alles. Maak daarom gebruik van voldoende witruimte om het het overzichtelijk te houden en te voorkomen dat het mensen afschrikt. Dat betekent vaak dat na al één zin je een witregel kan invoegen. En vergeet zeker ook de emoticons niet. Hou het leuk en luchtig.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Social Media Scan

Lukt het je maar niet om veel volgers te krijgen op social media? Of lukt het niet om meer omzet te genereren met social media? Doe dan de gratis social media scan. Binnen 24 uur weet je wat je fout doet.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This