Pinterest inzetten voor hotelmarketing

Misschien heb je er nog niet aan gedacht maar Pinterest is een social media kanaal dat een grote kans is voor hotels. Pinterest is namelijk een goed platform voor inspiratie en sommige onderwerpen doen het ontzettend goed op Pinterest. Eten & drinken, bruiloften en reizen doen het bijvoorbeeld erg goed. En toevallig is dit allemaal interessant voor hotelmarketing.

Daarom ga ik hier in op de kansen van Pinterest voor jouw hotel.

 

Waarom Pinterest zo’n grote kans is voor hotels

Pinterest kan je zien als een slapende reus binnen social media marketing. Er zitten namelijk al heel veel mensen op Pinterest maar in Nederland kan je pas sinds kort adverteren op Pinterest. Nog veel ondernemers en marketeers hebben daarom nog maar weinig aandacht besteed aan Pinterest.

Zoals gezegd zijn de onderwerpen die het goed doen op Pinterest vaak heel interessant voor hotels. Daarom weet je ook dat jouw doelgroep zich op dit social media kanaal bevindt.

 

Hoe zet je voor jouw hotel Pinterest in

Wanneer je begrijpt waarom mensen op Pinterest zitten snap je ook hoe je hier profijt van kan hebben. Het gaat binnen Pinterest, evenals binnen online marketing, allemaal om relevantie. Door relevant te zijn kan je namelijk meer mensen naar jouw hotel trekken.

Maak daarom een bord waarmee je de juiste bezoekers naar je toe trekt. Dit kan je niet alleen maar doen met jouw eigen content. Gebruik daarvoor content van diverse bronnen maar uiteraard plaats je jouw content en jouw hotel er tussen.

Dit zorgt voor het aantrekken van de juiste mensen en door jouw eigen content er tussen te plaatsen kan je deze bezoekers naar jouw website trekken. Echter dit is soms niet eens nodig. Pinterest kan je gebruiken om een behoefte te creëren waarbij jouw hotel de oplossing is voor het overnachten tijdens dit uitje.

 

Maak deze borden op Pinterest voor jouw hotel

Het gaat op Pinterest vooral om inspireren en daarmee kan je behoefte creëren. Maak daarom van jouw stad een hotspot zodat er meer toeristen komen. En al deze mensen moeten uiteraard ergens slapen, en dat wordt jouw hotel.

Het klinkt omslachtig maar pas het eens toe op de volgende onderwerpen.

  • Leukste uitjes in Den Haag
  • De lekkerste gerechten in Den Haag
  • Beste dingen te doen in Zuid Holland
  • Gaafste clubs in Den Haag
  • Beste strandtenten in Den Haag
  • Wat je moet zien in Den Haag
  • Alles voor jouw bruiloft

Dit zijn allemaal zaken die niet direct te maken hebben met jouw hotel maar het vergroot de wens om naar Den Haag te komen. Hiermee kan je veel toeristen aantrekken en deze mensen kan je beïnvloeden door jouw hotel of jouw content er tussen te plaatsen.

Hetzelfde geldt voor een onderwerp als een bruiloft of een congreslocatie.

 

Wat kan je nog meer doen met Pinterest

Is er een jaarlijks terugkerend evenement bij jouw hotel in de buurt? Maak dan ook daar een bord over op Pinterest. Wanneer dit evenement er weer aankomt dan zal je zien dat mensen hier naar gaan zoeken en jouw Pinterest bord vinden. Met jouw hotel er tussen geeft dit je weer een kans om meer hotelreserveringen binnen te halen.

Maar pak ook een onderdeel van jouw hotel om daar een bord van te maken. Hebben jullie bijvoorbeeld een spa? Dan maak je daar ook een bord van. Vergeet hierbij niet om ook foto’s te plaatsen die niet zijn genomen in jouw hotel. Het gaat om het gevoel dat je neerzet en niet zozeer dat je hard roept over jouw eigen hotel.

De laatste die ik wil aanhalen is het maken van een bord per seizoen. In de zomer zijn er in Den Haag andere dingen te doen dan in de winter. Den Haag draait in de zomer natuurlijk om het strand van Scheveningen. Echter in de winter hebben we in Den Haag schaatsbaan de Uithof en kerstmarktjes die je kan bezoeken.

 

De content die je inzet op Pinterest

Het is belangrijk dat je begrijpt dat Pinterest een visueel platform is. Goede foto’s zijn dus belangrijk en dat zijn foto’s die beleving uitstralen. Het moet mensen het gevoel geven dat ze daar moeten zijn. Dit zou een geweldige plek zijn om een weekend te verblijven en misschien wel dit is een plek die mij helpt om meer volgers te krijgen op Instagram.

Het klinkt vreemd maar het is wel een manier waarop mensen vandaag de dag naar hun uitjes kijken helaas.

Plaats op jouw borden op Pinterest heel veel foto’s over beleving en maar een paar van jouw hotel. Om bezoekers aan te trekken heb je veel waardevolle content nodig maar om deze mensen ook mogelijk te converteren heb je ook een paar foto’s van jouw hotel nodig.

Gebruik daarom slechts 20% van de afbeeldingen om jouw hotel op de voorgrond te plaatsen. Misschien zelfs wel minder. De rest moet alleen maar waardevolle beleving uitstralen om behoefte te creëren.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Social Media Scan

Lukt het je maar niet om veel volgers te krijgen op social media? Of lukt het niet om meer omzet te genereren met social media? Doe dan de gratis social media scan. Binnen 24 uur weet je wat je fout doet.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This