Website Promoten met Google Adwords

Nu je website eindelijk af is wil je graag bezoekers verwelkomen op je website. Na een week of wat merk je dat er eigenlijk maar weinig mensen naar je website toekomen. Frustrerend want je website ziet er goed uit. Je bent er trots op en het zit boordevol goede producten en artikelen. Daar zitten bezoekers op te wachten, je weet het gewoon zeker. Nu is het tijd om je website te promoten en Google Adwords is de juiste oplossing hiervoor.

 

Waarom veel websites zonder verkeer zitten

Helaas zijn er maar weinig websites die het vanaf dag één goed doen. Ze zijn gebouwd op uiterlijke schoonheden en niet op het behalen van rendement. Websites werden in het verleden alleen maar gebouwd als een visitekaartje en vandaag de dag is dat niet meer genoeg. We bouwen immers allemaal websites met een doel. Vaak is dat om nieuwe klanten te werven, producten te verkopen of om kennis te delen.

Slechts zelden zijn websites hier dan ook echt op ingericht. Het bouwen van een website en het werven van nieuwe klanten zijn twee verschillende disciplines. Het is de kunst om deze zaken met elkaar te combineren. Voor veel kleine bedrijven is het helaas moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Degene die de website bouwt is namelijk zelden onderlegd met online marketing skills.

 

Online marketing om website te promoten

Vaak kan de webbouwer er ook weinig aan doen. Hij is ingehuurd om een website te bouwen en niet om een marketingstrategie te ontwikkelen. Bij grote ondernemingen wordt dan ook vaak gewerkt met teams waarin alle disciplines naar voren komen. De webbouwer wordt daarin vaak aangestuurd door de marketeers. Ook binnen de marketing teams zijn er verschillende expertises. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden.

Zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als SEO, is een van de mogelijkheden, maar ook adverteren via Google Adwords. Dit is een goede mogelijkheid om je website te promoten. Waar SEO een lange termijn strategie is, kan je met Google Adwords binnen een uur bovenaan Google staan.

 

Google Adwords om je website te promoten

Het inrichten van een Google Adwords campagne is eenvoudig. Je selecteert een aantal zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, schrijft een advertentie, stelt een bod in en kan aan de slag. In de basis is dit alles wat Google Adwords behelst. Je website promoten kan beginnen.

Toch komt er meer bij kijken dan het op het eerste oog lijkt. Goede Google Adwords campagnes dienen vandaag de dag namelijk te voldoen aan een aantal voorwaarden om succesvol te zijn.

 

Website promoten Google Zoekmachine

Naast Adwords heb je zoals gezegd ook de organische zoekresultaten van de zoekmachine. Hoger komen in de zoekmachine op deze manier heet zoekmachine optimalisatie. Hier zijn verschillende strategieën voor mogelijk. Er zijn wel 200 punten waarop Google je website beoordeeld maar het is onmogelijk om aan al deze punten te voldoen. Toch kan je met voldoende tijd en energie goede resultaten halen op dit vlak.

Naast Google Adwords en zoekmachine optimalisatie kan je ook aan de slag met andere platformen. Denk eens aan social media kanalen en adverteren op andere advertentienetwerken.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Gratis SEA Scan

Google Ads, voorheen Adwords, kan een kostbare zaak zijn. Zeker wanneer de resultaten achterblijven. Wij kennen alle geheimen van SEA. Laat ons een gratis en vrijblijvende scan uitvoeren.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This