Online marketing voor advocatenkantoren

Als advocatenkantoor zijn nieuwe cliënten altijd welkom maar hoe pak je dit aan? Online marketing is de juiste route voor advocatenkantoren evenals voor vele andere bedrijven. Potentiële cliënten bevinden zich namelijk online. Daar zijn ze op zoek naar het juiste advocatenkantoor om hun belangen te verdedigen.

En waar jouw doelgroep zich bevindt moet je aanwezig zijn om hun aandacht te trekken. Zodat ze je kunnen vinden wanneer ze je zoeken.

Binnen online marketing zijn er vele mogelijkheden. Ik zet daarom de beste mogelijkheden voor advocatenkantoren op een rij.

  1. Lokale SEO voor advocatenkantoren
  2. SEA voor advocatenkantoren
  3. Account based marketing voor advocatenkantoren
  4. Social media marketing voor advocatenkantoren
  5. Email marketing voor advocaten
  6. Leadgeneratie voor advocatenkantoren
  7. Conversie optimalisatie voor websites van advocaten
  8. Reviewmarketing voor advocatenkantoren

 

#1 Lokale SEO voor advocatenkantoren

Met SEO kan je zoals je waarschijnlijk wel weet veel bezoekers naar jouw website trekken. Hier concurreer je echter met alle grote bedrijven in Nederland op dezelfde zoekwoorden. Dat maakt het soms lastig om gevonden te worden op de juiste zoekwoorden.

Maar er is ook lokale SEO. Dit is een algoritme van Google dat zich richt op regionale zoekopdrachten. Voor advocatenkantoren kan locatie een grote rol spelen bij het in de arm nemen van een advocaat. Bij lokale SEO is er minder concurrentie. Daarom is lokale SEO een echte kans voor advocatenkantoren.

 

#2 SEA voor advocatenkantoren

Binnen online marketing kan je het snelst resultaten behalen door te adverteren. Een van de succesvolste kanalen hiervoor is Google. Waar SEO veel tijd kost bestaat er ook SEA voor snelle resultaten. Dit noemen we ook wel zoekmachine adverteren. Het SEA product van Google heet tegenwoordig Google Ads, voorheen Google Adwords.

Door de juiste SEA strategie toe te passen als advocatenkantoor kan je een mooi rendement realiseren. Let hierbij wel goed op dat je de juiste keuzes maakt want het kan ook heel snel heel veel kosten zonder dat het wat oplevert. Maar in online marketing is de juiste strategie goud waard. Zeker bij SEA, ook voor advocaten. Een rendement van 3 op 1 wordt vaak behaald.

 

#3 Account based marketing voor advocatenkantoren

Een strategie die veelal gebruikt wordt in B2B marketing is account based marketing. Een succesvolle strategie binnen online marketing maar eentje die nog niet veel wordt gebruikt door advocatenkantoren. Deze strategie is echter niet voor alle advocatenkantoren geschikt.

Voor advocatenkantoren die zich richten op bedrijven kan dit een enorm interessante strategie zijn. Je richt je namelijk op de bedrijven waarvan je weet dat ze voor een grote omzet zorgen. Door deze specifieke aanpak is de kans dat je ze binnenhaalt als cliënt een stuk groter. Lees er alles over in ons artikel account based marketing voor advocatenkantoren.

 

#4 Social media marketing voor advocatenkantoren

Mensen besteden ontzettend veel tijd op social media. Hier zitten ook potentiële cliënten tussen. Ze zitten op LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram of zelfs Youtube. Wanneer jouw doelgroep zich hier bevindt wil je hier ook aanwezig zijn. Dat betekent dat social media ook interessant is voor advocatenkantoren.

Nu kan je de ene commerciële boodschap na de andere plaatsen maar in online marketing is waardevolle content nog veel effectiever. Dit is wat jou kan positioneren als expert in jouw vakgebied en dat zal leiden tot een betere herkenbaarheid en tot meer nieuwe cliënten.

Dit kan je doen door het posten van content op de tijdlijn van jouw social media kanaal maar je kan ook een nieuwe doelgroep bereiken door te gaan adverteren op social media. Met de juiste strategie kan je hiermee snel veel nieuwe cliënten aantrekken.

En de kosten zijn vele malen lager dan adverteren in een krant of op de radio.

 

#5 Email marketing voor advocaten

Met email marketing kan je als advocatenkantoor serieus gaan werken aan het vergroten van je omzet. Email marketing is namelijk het beste converterende online marketing kanaal. Niet alleen voor advocatenkantoren maar voor alle bedrijven.

In onze email marketing gids voor advocatenkantoren leggen we je precies uit hoe je dit aanpakt.

 

#6 Leadgeneratie voor advocatenkantoren

Binnen online marketing is leadgeneratie een strategie die de basis legt voor jouw toekomstige omzet. Met leads kun je ze emails toesturen maar ook telefonisch opvolgen. Dan heb je direct geïnteresseerde personen aan de lijn. Je zal merken dat zo’n telefoongesprek niet gaat om het binnenhalen van nieuwe cliënten maar om de inhoud van de zaak. Daardoor is het binnenhalen van een nieuwe cliënt vele malen makkelijker. Hoewel nog niet veel advocatenkantoren zich bezighouden met leadgeneratie is dit wel de toekomst.

 

#7 Conversie optimalisatie voor websites van advocaten

Het is niet zo dat elke bezoeker op jouw website direct een cliënt worden. Misschien heb je 100 bezoekers nodig voor 1 nieuwe cliënt. Door conversie optimalisatie toe te passen op jouw website heb je wellicht nog maar 50 bezoekers nodig voor 1 nieuwe cliënt.

Daardoor worden al je marketinginspanningen veel effectiever en brengt het een veel beter rendement. We hebben speciaal voor advocatenkantoren enkele conversie optimalisatie tips benoemd in een van onze artikelen.

 

#8 Reviewmarketing voor advocatenkantoren

Voordat iemand in zee gaat met een advocatenkantoor wil iemand weten of het een goede partij is. Daarvoor vroeg je voorheen rond bij vrienden en familie maar in de online wereld van vandaag heb je hiervoor reviews. Reviewmarketing is dan ook voor advocatenkantoren een belangrijk onderdeel van de online marketing strategie.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This