Hoe vind je rechtenvrije afbeeldingen?

Wanneer je een website hebt dan heb je vaak afbeeldingen nodig. Als het goed is weet je dat je niet zomaar afbeeldingen van andere websites mag gebruiken. Er zit namelijk copyright op in veel gevallen. Je moet dus op zoek naar rechtenvrije afbeeldingen. Maar hoe vind je dan wel rechtenvrije afbeeldingen?

Ik laat je vijf van mijn favoriete websites zien waar je rechtenvrije afbeeldingen vandaan kan halen.

 

5 websites met rechtenvrije afbeeldingen

Op deze website en de websites van sommige van onze klanten gebruiken wij rechtenvrije afbeeldingen. Deze afbeeldingen en foto’s maken wij niet allemaal zelf, dat zou namelijk erg kostbaar zijn. We maken gebruik van 5 websites waar wij onze rechtenvrije afbeeldingen vandaan halen.

Dat zijn deze 5 websites:

Het fijne van deze websites is dat je snel en eenvoudig afbeeldingen kan vinden zonder copyright. Deze kunnen we dus gewoon gebruiken op onze eigen website.

 

Afbeeldingen gebruiken op jouw website

Het gebruik van afbeeldingen op jouw website is belangrijk. Ze helpen je namelijk bij de aankleding van jouw website en de gebruikerservaring. Daardoor helpt het ook bij SEO. Afbeeldingen zorgen namelijk dat bezoekers langer op jouw website blijven en dat is goed voor SEO. Als je echt goede afbeeldingen vindt of maakt dan helpen deze ook om jouw boodschap over te brengen aan de bezoeker. Dus het gebruik van afbeeldingen zorgt niet alleen voor een mooiere website maar ook voor een website die beter presteert.

 

Liever geen rechtenvrije stockfoto’s

De websites waar wij onze rechtenvrije afbeeldingen vandaan halen zijn natuurlijk stockfoto websites. En hoewel ik geen voorstander ben van het gebruik van stockfoto’s is het wel de manier om snel afbeeldingen te verzamelen voor bijvoorbeeld jouw blogs. Zeker wanneer je net als mij dagelijks probeert te bloggen dan is het fijn wanneer je rechtenvrije afbeeldingen van stockfoto websites kan gebruiken. Wanneer je deze afbeeldingen allemaal zelf zou moeten opbouwen dan zou daar enorm veel tijd in gaan zitten.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This