Hoe promoot ik mijn website?

Het promoten van je website is een belangrijk onderdeel voor elke onderneming. Vandaag de dag is je website meer dan een visitekaartje, het is een manier om in contact te komen met nieuwe klanten. Een goede website helpt ze om voor jouw producten of diensten te kiezen, Een echte klanten generator dus. Vandaar dat veel bedrijven investeren in hun website en de promotie daarvan.

Het promoten van je website kan op veel manieren en niet elke manier is even succesvol Uiteindelijk gaat het altijd om het rendement. Wat levert een investering in geld of manuren je op? Zolang je dit in je achterhoofd houdt dan kies je altijd voor de juiste oplossingen.

Om tot de juiste keuzes te komen kiezen veel bedrijven voor het inhuren van experts. Marketingexperts die hen helpen aan nieuwe bezoekers. Meer bezoekers op de website betekent namelijk meer leads. Meer leads leiden uiteindelijk tot meer klanten.

Met onderstaande tips kan je je website succesvol promoten. Wanneer je dit op de juiste manier uitvoert zal je zien dat je in korte tijd grote stappen maakt.

 

#1 Zoekmachine optimalisatie

Het optimaliseren van je website voor de zoekmachines is een van de meest succesvolle manieren om meer bezoekers naar je website te trekken. Ja, het kost tijd maar als je het gelukt is om op een aantal zoektermen hoog in Google te scoren dan weet je dat je continu een aantal bezoekers per maand naar je website trekt. Dit is dan ook het grote voordeel van zoekmachine optimalisatie. Het resultaat van je inspanningen heeft rendement over een langere periode.

Lees alles over zoekmachine optimalisatie.

 

#2 Google Ads

Wanneer je op korte termijn wil groeien in het aantal bezoekers op je website dan is zoekmachine optimalisatie niet direct de juiste oplossing. Er zijn namelijk manieren om sneller bezoekers naar je website te trekken. Google Ads, voorheen Google Adwords, is een van de makkelijkste oplossingen hierin. Met Google Ads adverteer je op de zoekresultaten pagina’s van Google. Als je het wil is dat binnen een paar uur geregeld.

Lees alles over adverteren met Google Ads.

 

#3 Social Media adverteren

Adverteren op social media is een aantrekkelijke optie. Op de social media platforms kan je heel erg gericht te werk gaan. Precies die doelgroep selecteren die klant zouden moeten worden bij jou. Dit in tegenstelling tot vele andere manieren van adverteren. Dit kan alleen maar omdat social media platforms ontzettend veel informatie over je hebben. Daarom is dit ook zeker een van de manieren om kwalitatieve bezoekers naar je website te trekken. Let er wel goed op dat je niet meer uitgeeft voor een nieuwe klant dan dat ze opleveren.

Lees alles over Social Media adverteren.

 

#4 Email marketing

Nieuwsbrieven en andere emails die je stuurt naar klanten en potentiële klanten zijn algemeen geaccepteerd. Maak er daarom ook gebruik van. Elke email die iemand ontvangt wordt gescanned. Vaak zijn het er per dag zoveel dat emails die niet interessant lijken worden overgeslagen. Trek daarom de aandacht met een goede onderwerpregel.

Daarnaast moet de inhoud natuurlijk interessant zijn zodat er geklikt wordt want dat is het doel. Een klik naar jouw website. Op die manier breng je oude bezoekers terug naar je website en heb je een nieuwe kans om van hen, opnieuw, een klant te maken.

Belangrijk hierin is dat je natuurlijk emailadressen verzameld. Zonder aantallen levert je dit weinig rendement op.

Lees alles over email marketing.

Met deze 4 tips kan je gegarandeerd succesvol zijn bij het promoten van je website. Uiteindelijk doen je concurrenten dit ook allemaal en bij marketing gaat het vaak om het bedrijf dat net even dat extra stapje zet.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This