Videomarketing voor advocatenkantoren op Youtube

Als advocatenkantoor misschien niet het eerste social media platform waar je aan denkt maar wel een kansrijk platform. Videomarketing is namelijk booming. Er wordt steeds meer video content bekeken online en dat gebeurt voornamelijk op Youtube. Als advocatenkantoor kan je daar de vruchten van plukken evenals ieder ander bedrijf.

In deze blog 3 tips om dit goed aan te pakken.

 

Waarom videomarketing voor advocatenkantoren een kans is

In alle vormen van marketing, ook online marketing ga je waar jouw doelgroep is. Die wil je immers bereiken. Je kan stoïcijns door blijven gaan met advertenties in kranten maar laten we wel wezen. Steeds minder mensen lezen kranten, advertenties in kranten zijn vele malen duurder en het te verwachte resultaat van de advertentie is erg onzeker.

Met online marketing kan je dit beter sturen. Daarnaast heeft videomarketing in het bijzonder een groeiend bereik, kan je gerichter te werk gaan en dus is het vaak goedkoper om de juiste mensen te bereiken en kan je het resultaat beter meten en is bijsturen mogelijk.

Als advocatenkantoor kan je door blijven gaan met de advertenties in de krant. Je krijgt genoeg zaken, de telefoon gaat regelmatig en dus neem je maar aan dat het werkt. Maar of het werkt is eigenlijk niet belangrijk. Het gaat om het maximaliseren van het rendement van je tijd en investering.

Het is voor mij een raadsel waarom mensen nog steeds in print adverteren als je een vele malen groter bereik kan behalen via online marketing. En dan te bedenken dat ik zelf 15 jaar bij de grotere uitgevers van Nederland heb gewerkt.

 

Voor elk advocatenkantoor dat denkt zijn doelgroep niet te gaan bereiken

De reden waarvoor veel bedrijven, ook advocatenkantoren, niet adverteren via social media is omdat ze claimen dat hun doelgroep zich daar niet bevindt. Dit terwijl Youtube 1,8 miljard ingelogde gebruikers per maand heeft. Dat is ruim 25% van de wereldbevolking. Iedereen zijn doelgroep bevindt zich op Youtube. Je moet ze alleen zien te vinden.

Dat vinden kan je op verschillende manieren doen. Daarom hierbij 3 tips om via videomarketing voor advocatenkantoren op Youtube nieuwe cliënten te werven.

 

#1 Videomarketing draait om goede content

Aangezien er op Youtube en sowieso op het internet zo ontzettend veel content te vinden is, moet jouw content onderscheidend en goed zijn. Dat wil zeggen, het moet toegevoegde waarde hebben voor potentiële cliënten om de video’s te bekijken.

Een video waarin je zegt; ‘Echtscheiding? Bel ons, we helpen je graag’ heeft een toegevoegde waarde van precies 0,0. Dat is een platte advertentie waarmee je misschien wegkomt in een krantje maar niet online. Dan zoeken we namelijk nog rustig even verder.

Wat ik als potentiële cliënt namelijk wil is de advocaat in de arm nemen die mijn belangen het beste verdedigd. Hoe meet ik dit vooraf?

  • Reviews lezen online
  • In mijn kennissenkring rondvragen naar ervaringen
  • Gewonnen awards bekijken
  • De content die gedeeld is lezen en bekijken
  • Aantal social media volgers ondersteunt in mijn bevindingen

Zonder op alles dieper in te gaan is waardevolle content dus belangrijk in mijn keuze voor een advocatenkantoor. Deel daarom kennis over de aanpak van echtscheidingen die mij laat zien dat jij de meeste kennis hebt op dit gebied. Zorg dat ik door de content genoeg vertrouwen krijg om te kiezen voor jouw advocatenkantoor.

Behandel daarom in video’s van 6 tot 12 minuten specifieke onderwerpen omtrent echtscheidingen. Informatie waarvan ik verwacht dat mijn advocaat die herbergt om mij juridisch zo goed mogelijk bij te staan.

 

#2 Meer bezoekers op jouw website door videomarketing

De video’s die je maakt hebben meerdere doelen. De belangrijkste is om zichtbaar te zijn en jouw naam op te bouwen als expert in de markt op jouw rechtsgebied. Dit doe je door het maken van de waardevolle content op jouw Youtube kanaal zoals eerder vermeld.

Dit helpt je om meer cliënten te krijgen maar soms moet je ze ook een beetje helpen. Mensen houden ervan als het simpel is en kiezen vaak voor de weg van de minste weerstand. Vergeet daarom ook niet om leadgeneratie toe te passen voor de mensen die je bereikt met jouw videomarketing.

Voeg daarom in de beschrijving van jouw video op Youtube ook een link toe naar bijvoorbeeld een whitepaper of checklist. Deze checklist moet uiteraard wel aansluiten op het thema. Denk bijvoorbeeld aan ‘alle zaken die je moet regelen rondom een echtscheiding’.

Met het genereren van de leads kan je deze door jouw marketing funnel bewegen door de inzet van email marketing. Het is een geweldige manier om nieuwe cliënten aan te trekken en werkt sneller dan wanneer je gaat zitten wachten bij de telefoon.

Overigens hoeft dit niet altijd een link te zijn naar een landingspagina waar men direct converteert. Dit kan ook een artikel zijn op jouw website waar je door middel van conversie optimalisatie steeds probeert om van de bezoekers die er komen een groter percentage nieuwe cliënten te maken.

 

#3 Het aantrekken van de juiste doelgroep voor jouw advocatenkantoor

Youtube heeft ontzettend veel gebruikers zoals ik al vertelde. Hoe zorg je ervoor dat jouw video door de juiste mensen wordt gezien? Voor Youtube geldt hetzelfde als voor Google, zoekmachine optimalisatie. Zorg dus dat je gevonden wordt door SEO tactieken toe te passen die speciaal gericht zijn op videomarketing.

Een andere manier is om niet te wachten dat een persoon zoekt op Youtube naar content van een advocatenkantoor maar door te adverteren op Youtube. En daar is een geweldig trucje voor. Het is misschien wel de beste manier om mensen te bereiken op dit moment.

Google Adwords is steeds duurder aan het worden, evenals LinkedIn Adverteren. Facebook adverteren en Instagram adverteren is adverteren op basis van harde data zoals functieprofielen. Adverteren op een concrete acute behoefte is vele malen effectiever. En dat kan met Youtube adverteren.

Je kan namelijk jouw video’s laten zien als een pre roll aan mensen die een zoekopdracht op Google hebben ingevoerd die super relevant voor jou is op Youtube. Bijvoorbeeld iemand zoekt op ‘echtscheiding advocatenkantoor Den Haag’. Wanneer jij gespecialiseerd bent in echtscheidingen en gevestigd bent in Den Haag dan wil je die bezoeker bereiken.

Dit kan je doen met Google Adwords, maar dan betaal je waarschijnlijk meer dan wanneer je op Youtube adverteert met een pre roll. Daarnaast heeft de pre roll veel meer impact omdat video een veel grotere beleving heeft en het geeft direct een gezicht aan jouw advocatenkantoor. En een gezicht wekt meer vertrouwen op dan een logo.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Social Media Scan

Lukt het je maar niet om veel volgers te krijgen op social media? Of lukt het niet om meer omzet te genereren met social media? Doe dan de gratis social media scan. Binnen 24 uur weet je wat je fout doet.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This