Hoe meer omzet maken met online marketing?

Ondernemers zijn vaak creatief in het vergroten van hun omzet. Helaas pakt niet elke aanpak succesvol uit. De vraag blijft dan ook; hoe meer omzet maken? Om online marketing kan je anno 2019 niet meer heen.

Jouw klanten zitten online, oriënteren zich daar en doen daar een groot deel van hun aankopen. Dit is een absolute kans maar voor veel ondernemers is succesvol online marketing inzetten nog een beetje een zwarte doos.

In deze blog laat ik je zie hoe je meer omzet kan maken aan de hand van online marketing. Wanneer je weet hoe je dit moet doen is het helemaal niet moeilijk meer.

Inhoudsopgave:

  1. Maak meer omzet bij bestaande klanten
  2. Meer omzet maken door herhaalaankopen
  3. Abonnementensvormen zorgen continu voor meer omzet
  4. Genereer leads om meer omzet te maken
  5. Instagram shopping voor meer omzet
  6. Conversie optimalisatie de sleutel tot snel meer omzet
  7. Account based marketing voor meer omzet in B2B marketing

 

#1 Maak meer omzet bij bestaande klanten

Binnen sales is het algemeen bekend dat het meer kost om een nieuwe klant te werven dan om een bestaande klant te upsellen. Upsellen met online marketing is niet zo moeilijk als het lijkt. Met de 5 stappen salesfunnel vergroot je snel jouw omzet bij bestaande klanten.

Biedt bijvoorbeeld op de bedankpagina een aanvullend product aan. Dit product is in lijn met het eerder aangekochte product.

 

#2 Meer omzet maken door herhaalaankopen

Herhaalaankopen stimuleren doe je door het product aan te bieden op het juiste moment aan de juiste persoon. Email marketing is essentieel hiervoor. Met marketing automation kan je hiervoor heel eenvoudig geautomatiseerde email flows aanmaken.

Zo heb je er zelf weinig omkijken naar maar maak je toch meer omzet.

 

#3 Abonnementsvormen zorgen continu voor meer omzet

Je ziet het steeds vaker, abonnementsvormen voor dagelijkse producten. Hiermee worden herhaalaankopen gegarandeerd en dat is wat het zo aantrekkelijk maakt. Met een abonnementsvorm spreek je in feite af dat je de herhaalaankopen voor de klant automatiseert. Dat is duidelijk een voordeel voor hem en geeft jou meer zekerheid op omzet.

We zien dit al terug in scheermesjes, maaltijden en wc papier.

 

#4 Genereer leads om meer omzet te maken

Meer omzet maken kan zeker beginnen met het vergroten van het aantal klanten dat je bedient. Toch hebben ondernemers niet altijd zin om acquisitie te plegen in de vorm van cold calling. Denk daarom ook eens aan leadgeneratie als een oplossing voor het vergroten van jouw omzet.

Door een lead magnet aan te bieden kan je in korte tijd veel leads realiseren. Deze leads kan je vervolgens via email marketing gaan opvolgen. Hoe groter jouw emaildatabase, hoe groter het omzetpotentieel. Zeker wanneer je je realiseert dat email marketing de hoogste conversie ratio laat zien.

 

#5 Instagram shopping voor meer omzet

Wil je zonder risico proberen nieuwe klanten binnenhalen op jouw webshop? Dan moet je zeker eens Instagram Shopping overwegen. Het is een van de interessantste verkoopkanalen binnen social media in 2020.

En het mooiste van alles? Het is nog volledig gratis ook. Heb je een webshop? Ga dan aan de slag met Instagram Shopping.

 

#6 Conversie optimalisatie de sleutel tot snel meer omzet

Wil je meer omzet maken binnen de online wereld? Dan is conversie optimalisatie essentieel binnen online marketing. Optimaliseer jouw website of webshop om meer conversies te realiseren.

Als er nu 100 bezoekers op jouw website nodig zijn om 1 klant te realiseren dan kan je dit met conversie optimalisatie verbeteren. Pas je dit goed toe dan heb je voor je realiseren van 1 klant misschien nog maar 50 bezoekers op jouw website nodig. Dit heeft direct impact op jouw omzet.

 

#7 Account based marketing voor meer omzet in B2B marketing

Binnen B2B marketing zijn er altijd klanten die je graag wilt binnenhalen maar die niet willen bijten op jouw inbound marketing strategie. hierdoor blijven deze grote klanten vaak net buiten je bereik en dat is zonde.

Met account based marketing maak je er werk van om deze klanten binnen te halen. Dit is alleen rendabel wanneer het gaat om grote klanten die zichzelf terugbetalen wanneer je deze tot jouw klantenkring kan rekenen. Je weet dat wanneer je deze klanten binnenhaalt dat je meer omzet gaat maken.

 

Conclusie

Met deze 7 online marketing tips kan je al snel meer omzet maken. Het vergroten van jouw omzet wordt dus een fluitje van een cent. Ongeacht of je nu een webshop of een B2B website hebt.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This