Voordelen van SEO voor jouw bedrijf

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een van de manieren om meer bezoekers naar jouw website te krijgen. Deze bezoekers moet je uiteindelijk vertalen naar klanten. SEO biedt je de mogelijkheid om nieuwe klanten te werven voor jouw bedrijf, zonder dat daar grote investeringen tegenover staan.

 

Wat zijn de grote voordelen van SEO voor jouw bedrijf?

Google is de bekendste en meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Hieronder geef ik je 6 redenen waarom je echt met SEO aan de slag moet. Het is voor elk bedrijf dé manier om de omzet te vergroten.

 

#1 SEO levert je meer bezoekers op

Met een hoge positie in de zoekmachine krijg je nieuwe bezoekers op jouw website. Dit zijn ook niet zomaar bezoekers, dit zijn bezoekers die op zoek zijn naar een specifiek product, dienst of antwoord op een vraag. Jouw website geeft als het goed is antwoord op deze behoefte.

 

#2 SEO is gratis

Om een hoge positie in Google te krijgen heb je geen directe investering nodig. Dat betekent dat je, als je het goed aanpakt, gratis bovenaan in Google kan komen te staan. Dit betekent dat je marges groter worden dan wanneer je betaald voor advertenties die je bezoekers opleveren.

 

#3 SEO is duurzaam

Met een goede positie in de zoekmachine ben je niet alleen vandaag vindbaar maar ook de dagen erna. Het kost wellicht tijd en energie om een hoge positie te bemachtigen, die positie hou je normaal gesproken ook langer vast. Dat betekent dat je over een langere periode meer bezoekers naar je website trekt.

 

#4 Betrouwbaarheid

Mensen die een zoekmachine gebruiken, vertrouwen ook op de resultaten in die zoekmachine. Dat betekent dat als jij bovenaan de zoekresultaten staat je ook direct wordt gezien als de pagina die het beste antwoord heeft op de vraag. Je wordt dus gezien als een expert, alleen maar omdat je hoog in de zoekmachine staat.

 

#5 Concurrentie

De persoon die in de zoekmachine zoekt is op zoek naar een antwoord. Of die nu krijgt van jou of jouw concurrent maakt de persoon niet zoveel uit. Hoe hoger jij staat in de zoekmachine, hoe meer personen naar jouw website gaan in plaats van naar jouw concurrent. Door jouw positie te verbeteren betekent dus ook dat je het gat met jouw concurrent direct vergroot in jouw voordeel.

 

#6 SEO versterkt je andere marketingmiddelen

Ook andere marketingmiddelen die je inzet voor jouw bedrijf worden versterkt door een goede positie in de zoekmachine. Denk er maar over na. Als je een advertentie in de krant zet dan kan het zijn dat iemand je later wil opzoeken. Als ze de naam van het bedrijf niet meer weten maar wel het product dat je aanbood dan kunnen ze je via die weg proberen te vinden. Sta je hoog in de zoekmachine dan is de kans van slagen in dat geval een stuk groter.

 

Met SEO aan de slag?

Nu je de voordelen kent van SEO kan ik me goed voorstellen dat je met SEO aan de slag wilt. Dan zijn er twee in feite twee mogelijkheden. Zelf aan de slag of een expert inhuren om je hoog in de zoekmachines te brengen. Dit is een keuze die je geheel zelf moet maken maar denk er eens goed over na. Laat jij ook een accountant jouw huis bouwen?

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis SEO Scan

Wil je hoger in Google komen? Maar lukt het niet. Dan kunnen wij je helpen. Doe de gratis SEO scan en binnen 24 uur weet jij wat je moet doen om hoger te komen in Google.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This