Meer bezoekers trekken? 3 tips waar niemand over praat

Wanneer je een mooie website of webshop hebt dan wil je dat mensen er gebruik van maken. Aangezien er bijna 2 miljard websites zijn is er heel veel keuze voor bezoekers. Het is dus lastig om meer bezoekers te trekken.

Toch zijn er manieren om bezoekers op je website te krijgen. Vaak hoor je dan adverteren op Facebook, social media in het algemeen, adverteren in de krant of adverteren op Google. Het zijn allemaal goede manieren om de aandacht op je te vestigen. Maar wat als je niet het budget hebt voor deze manieren om te adverteren?

Wat nou als er mogelijkheden zijn om meer bezoekers te trekken naar je website zonder dat je daar diep voor in de buidel hoeft te tasten? Manieren waar verder niemand over praat maar die je wel op weg helpen om meer bezoekers te trekken.

Meer bezoekers trekken met deze tips is voor iedereen mogelijk. Ook zonder een enorm budget.

 

  1. Nieuwe manier van meer shares: Click to Tweet
  2. Meer shares, is meer lijstjes maken
  3. Emailadres achterlaten is voor veel mensen een drempel, dus wat dan?

 

#1 Nieuwe manier van meer shares: Click to Tweet

Wanneer je het aantal linken verhoogd naar je blog of artikel is dit goed om meer bezoekers te trekken naar je website. Nu kennen we allemaal de share buttons. Echter deel je met de share buttons het hele artikel met dezelfde voorbereide tekst.

Met Click to Tweet geef je de bezoeker de mogelijkheid om met één klik de content te delen die hij interessant vind en niet hetgeen dat jij hem graag wilt laten delen.

Zoals ik al vaak heb aangegeven; het internet, de manier om mensen te helpen kiezen.

Zoek in jouw blog of artikel stukjes content die mensen waarschijnlijk willen delen. Ga vervolgens naar de website Clicktotweet.com en maak hier per stukje content een tweet. Op deze website maakt Clicktotweet een aparte link voor elke tweet. Plaats deze link onder de content of maak een speciale button om dit stukje content te delen.

Het gaat om het makkelijk maken van het delen van content en met Clicktotweet doe je dat daadwerkelijk. Dit kan je dan ook veel meer shares opleveren dan voorheen.

 

#2 Meer shares, is meer lijstjes maken

Als je vaker gedeeld wilt worden op social media dan is er nog een manier om dit te realiseren. Dit is kijken naar de content die je maakt. Lijstjes worden namelijk veel vaker gedeeld dan andere vormen van content.

Buzzsumo analyseerde 1 miljoen berichten en bracht van dat onderzoek een rapport uit in 2015. Daaruit bleek dat Lijstjes veruit het meest gedeeld worden. Zelfs meer dan video content. Nu blijft de markt zich nog altijd ontwikkelen en is deze informatie inmiddels een aantal jaren oud maar voor geschreven content zijn de verschillen erg groot.

Ga je content schrijven, maak dan een lijstje met tips. Het wordt vaker gedeeld op social media en daarmee levert het je meer links op naar jouw website. Meer bezoekers trekken naar je website begint bij meer links.

Hieronder de uitkomsten van het onderzoek uit 2015.

 

#3 Emailadres achterlaten is voor veel mensen een drempel, dus wat dan?

Kijk, email marketing leeft je altijd veel meer bezoekers op. Echter is het opbouwen van emaillijsten een langdurig traject. Het achterlaten van een emailadres is niet vanzelfsprekend. Mensen klagen al regelmatig over overvolle mailboxen dus als ze hun emailadres willen achterlaten dan moet hier een goede reden voor zijn.

Aanmelden voor pushberichten is echter een stuk laagdrempeliger. De uitwerking is eigenlijk hetzelfde. Als je een nieuwe blog publiceert kan je, geautomatiseerd of niet, een pushbericht sturen naar de mensen die zich hiervoor hebben aangemeld.

Ook dit levert je meer bezoekers op, net als email marketing zou doen.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis Online Marketing Scan?

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis scan ontvangen van mijn website om meer klanten uit mijn website te halen.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This