Wat is een SEO tekst?

Een tekst voor zoekmachines is een tekst die relevant is voor de bezoeker. De woorden die je gebruikt in de tekst hebben invloed op de SEO van je pagina, maar veel relevanter is de gebruikerservaring. Zolang je deze in je achterhoofd houdt schrijf je een goede SEO tekst. Met wat zoekmachine optimalisatie tips wordt deze gevonden en gelezen.

 

Hoe pak je een goede SEO tekst aan?

Het schrijven van een goede SEO tekst is hetzelfde als een goed artikel. Het moet inhoud hebben. Het moet boeien. Het moet een bepaalde behoefte van de lezer bevredigen. Toch zijn er trucjes om de tekst ook hoog in de zoekmachine te krijgen.

 

Bepaal het onderwerp

Het onderwerp bepalen van de content waar je over schrijft is gelijk aan het doen van een zoekwoordenonderzoek. Als je weet welk zoekwoord belangrijk voor je is dan weet je ook het onderwerp van je volgende artikel.

 

De ideale introtekst

Met de titel van een artikel pak je de aandacht van een bezoeker. Zodra de bezoeker klikt op je pagina is het moment daar om hem te bevestigen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. De eerste regel van het artikel, de afbeeldingen, de tussenkopjes, eventuele opsommingen, ze zijn allemaal belangrijk. Het doel is bevestigen dat de bezoeker de juiste bezoeker heeft gemaakt, zijn behoefte wordt bevredigd op deze pagina. Hou hem op de pagina, zorg dat hij wil gaan lezen.

Een van de methodes om dit te doen is door gebruik te maken van de APP-methode.

 

Agree

Open met iets waar de bezoeker het mee eens is.

Promise

Beloof aan de bezoeker wat de waarde is om het artikel volledig te lezen. Wat wordt de bezoeker er wijzer van? Welk probleem lost het op?

Preview

Geef de bezoeker een voorproefje van wat hij kan verwachten in het artikel.

Conclusie

Een SEO tekst is dus eigenlijk gewoon een goed verhaal met een aantal hulpmiddelen zodat Google weet waar de pagina over gaat. Schrijf daarom vaak en over onderwerpen die passen bij jouw bedrijf of webshop. Uiteindelijk zal goede en interessante content boven komen drijven, maar zonder je pagina’s goed in te richten met SEO hacks zal je niet snel met veel pagina’s op de eerste zoekresultatenpagina staan.

Doe de online marketing scan

Over de auteur

Deze blog is geschreven door de eigenaar van Marketing Outlaws. Hij is al ruim 15 jaar actief in de mediasector en kent de klappen van de zweep. Heeft ruim 100 websites opgezet en ondersteunt jaarlijkse vele klanten met advies over online marketing. Heeft diverse opleidingen en cursussen afgerond en certificaten behaald. Onder andere van Google en Nima. Het doel van elke online marketing inspanning is gericht op omzetgroei. Gamertag - Illegal Muffin -

Meer over de eigenaar

Doe de online marketing scan

Gratis SEO Scan

Wil je hoger in Google komen? Maar lukt het niet. Dan kunnen wij je helpen. Doe de gratis SEO scan en binnen 24 uur weet jij wat je moet doen om hoger te komen in Google.

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Pin It on Pinterest

Share This